Beseda se společným vařením a ochutnávkou
Smyslem výživy podle pěti elementů není vaření čínských jídel, ale příprava energeticky vyrovnané a pro organismus vyživující stravy. Správně by každé jídlo mělo obsahovat zástupce všech pěti elementů tak, aby potrava vyživovala všech pět orgánových systémů.
Dozvíte se jaké jsou charakteristiky jednotlivých elementů a jak s nimi pracovat, spočítáme si jaký jsme element, povíme si jak jsou orgány propojeny a jak fungují.
Společně uvaříme a sníme zabijačkovou polévku bez masa z fazolek adzuki. Fazole Adzuki mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Nenadýmají tolik jako jiné fazole. Adzuki jsou významné jako zdroj bílkovin a téměř všech esenciálních aminokyselin. Zlepšují činnost ledvin, chrání srdce a cévy před ukládáním cholesterolu, mají příznivý vliv na tenké střevo, pohlavní orgány,... Díky dobré stravitelnosti jsou fazole adzuki vhodnou luštěninou i pro děti, těhotné a kojící ženy.